Arriba a La Mercantil l’obra ‘Dirrrty boys’

El premiat true crime teatral inicia gira a la sala d’espectacles balaguerina

La sala d’espectacles La Mercantil acollirà aquest dissabte a les 20 h la premiada obra teatral ‘Dirrrty boys‘, que inicia gira després de dues temporades de representacions a Barcelona.

Aquest és un true crime teatral que té, com a punt de partida un dels casos més mediàtic dels anys noranta a Anglaterra: el mes de febrer del 1993, a Liverpool, dos nens de deu anys, Jon i Robert, van segrestar i van matar brutalment un nen de dos anys. Els assassins van ser jutjats com a adults i es va convertir en l’anomenat cas Bulger.

Ara arriba al teatre de la mà de la dramatúrgia de Gerard Guix, i la direcció d’Àgata Casanovas de la companyia Las Bestias. L’obra reprèn el cas i executa un treball de recerca profund sobre les conseqüències dels actes, imaginant com ha de ser la vida dels assassins –Robert i Jon- des dels deu anys fins al present. Dues persones que ja no poden avançar, donant voltes sobre el seu passat, atrapades en un bucle infinit, una vegada i una altra, tornant sempre a la casella de sortida. Dirrrty Boys, que frega el teatre gairebé documental, és, en definitiva, una reflexió sobre el mal i les segones oportunitats.

L’obra va aconseguir fins a quatre guardons en els XXIX Premis Butaca 2023 com a millor muntatge de petit format, millor text, millor actor revelació i millor disseny de llums. A més també va aconseguir el Premi especial Teatre Barcelona del 2023.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.