‘Ànimes del Pirineu’, la proposta de cobla-fusió per al cicle Música als Castells

El Castell Formós de Balaguer serà l’escenari d’aquest espectacle el pròxim 3 d’agost

El dissabte 3 d’agost el Castell Formós de Balaguer serà l’escenari d’una nova edició del cicle Música als Castells, en aquest cas amb la cobla-fusió com a protagonista. Per aquesta edició s’ha programat el concert Ànimes del Pirineu, una proposta que recupera els principals elements llegendaris del Pirineu, i on la cobla actua com a banda sonora que acompanya i complementa les llegendes.

Ànimes del Pirineu és un espectacle literari i musical, que vol apropar a tots els públics els elements que formen part de la tradició rondallística pirinenca, i donar-les a conèixer a partir de la seva teatralització i l’acompanyament musical. L’espectacle és una producció de la Lluïsos Cobla, una de les cobles més antigues del país, i que per aquesta ocasió s’acompanya de percussió i de narradora. L’actriu Montse Pelfort és l’encarregada d’explicar i interpretar les llegendes, les quals tenen com a protagonistes éssers fantàstics com dracs, bruixes, minairons, trementinaires, gegants o dones d’aigua. A més, la narració s’acompanya de la cobla formada per dotze músics, els quals afegeixen un clarinet baix i les percussions d’en Marc Vall, per tal d’interpretar les obres del compositor Ferran Carballido -flabiolaire de la cobla- escrites expressament per l’ocasió. La proposta es complementa amb uns textos de l’escriptora Anna Marsal i de la direcció artística d’en Pep Farrés.

En aquest sentit, la cobla fusió ja va ser protagonista del cicle Música als Castells a l’edició de 2022, amb un espectacle a partir de cançons de lluita i de protesta, que va anar a càrrec del cantaor de flamenc Pere Martínez i la cobla Marinada.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.