Alta participació en la fase propositiva dels Pressupostos participatius de Balaguer

La Paeria dona a conèixer les propostes presentades per la ciutadania en el marc de la 2a edició dels pressupostos participatius.

Un cop analitzades les propostes presentades als Pressupostos participatius,  la Paeria de Balaguer les ha donat a conèixer aquest vespre en la Sessió de propostes, que s’ha pogut  seguir  pel canal de Youtube de la Paeria de Balaguer. A l’acte hi ha participat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, i el paer de Participació, Kevin Bruque, així com un representant del Gabinet Ceres.

Segons han recordat, la intenció era fer aquesta sessió de forma presencial a la casa de la Paeria amb la participació de totes les persones que han presentat propostes perquè les poguessin argumentar i defensar. A causa de la pandèmia, però, la sessió s’ha hagut de fer de forma telemàtica.

Les 115 propostes presentades per la ciutadania s’han estructurat en 12 àmbits diferents: Afers Socials i Participació, Cultura, Obres i Serveis, Educació, Comunicació, Infància, Esports, Sostenibilitat, Turisme, Urbanisme, Festes i Medi Natural. Durant l’acte de presentació se n’han exposat algunes: la construcció d’una minideixallaeria, la compra d’habitatges per destinar-los a ús social, una app de pagament per a la zona blava, la reobertura de l’Escola Taller, nous vestuaris i carrosses per la desfilada dels Reis Mags d’Orient, un equip de so per a les entitats, la construcció de pistes d’atletisme, bàsquet o futbol o un carril bici, entre altres.

De les 115 propostes presentades, des la Paeria ja s’ha fet un primer cribratge i en aquest sentit el paer de Participació, Kevin Bruque, ha explicat que n’han decaigut 83, un total de 34 perquè estaven repetides i 49 perquè superaven el pressupost, perquè no eren competència directa de la Paeria o la competència era compartida (per exemple, actuacions al riu) o també perquè serien projectes molt lents a l’hora de tramitar-los. També hi havia propostes de projectes que ja estan en marxa.

Un cop celebrada la sessió d’avui, es procedirà a fer una valoració tècnica de propostes per part de la Paeria. Seguidament, una comissió decidirà quines compleixen els requisits i, per tant, es porten a votació. Un cop decidides, es farà la divulgació de les propostes entre els dies 13 i el 19 de novembre. L’endemà mateix, el dia 20 novembre començarà el procés de votació que s’allargarà fins al 30 del mateix mes. Posteriorment, els dies 1, 2 i 3 de desembre es farà l’escrutini i el dia 4 es donaran a conèixer les guanyadores.

Des de la Paeria han explicat també que el procés de votació no es veurà afectat per la pandèmia, ja que les votacions es podran fer online, a banda de presencials.

També han fet una crida perquè la persona la proposta de la qual es porti a votació “faci campanya entre amics i familiars perquè sigui votada”. El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, confia que això activi la participació ciutadana.  Així mateix, han explicat que des del govern es posaran en contacte amb les persones les propostes de les quals no han passat aquest primer cribratge per explicar-los i argumentar-los perquè les seves opcions han decaigut.

Els Pressupostos Participatius compten amb una partida de 150.000 euros, que es veurà reflectida al pressupost ordinari de 2021.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.