Alemany premia els guanyadors de les Nadales de les caixes d’Art i Torró que s’han inspirat en el lema ‘Floreix’

Avui s’ha fet entrega del reconeixement als guanyadors i guanyadores de les diferents entitats participants

La residència de La Torxa ha acollit avui l’acte inaugural de la temporada del torró d’Alemany, en el marc del qual la marca d’Os de Balaguer ha entregat els premis de les Nadales incloses dins de les ja tradicionals caixes d’Art i Torró de col·lecció. Des d’aquest any les il·lustracions de la tapa de les caixes estan dedicades a una flor i és per això que els artistes s’han inspirat en l’eslògan de la campanya: “Floreix”. Els guanyadors han estat Nacho Ramos Torres, Fundació Privada Ilersis, Cristina Mercadé Oliva, Fundació Aspros, Jonathan Pérez Muñoz, La Torxa; Carme Esteve Selva, de L’Estel. Tots ells han rebut de la mà de Ferran Alemany el seu respectiu guardó en un acte que s’ha completat amb la tradicional torronada.

Segons ha explicat el gerent de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany “Amb aquest eslògan volem honrar totes les naturaleses, tots els ritmes de treball, totes les maneres de ser i de fer. Que tothom floreixi com vulgui, o com pugui”, ha subratllat i ha afegit: “Volem posar en valor la capacitat de tot el nostre equip humà amb capacitats diverses i del seu treball fet a mà i amb paciència, que fa possible el bon gust de les mels i dels nostres torrons endolcits amb mel”.  

Aquesta primera caixa de la col·lecció està dedicada a la flor de l’ametller, que desperta la naturalesa i també les abelles i inicia el cicle d’Alemany, que fa torró amb l’ametlla i l’endolceix amb la mel de la seva flor. Totes les il·lustracions de les caixes són obra de l’il·lustrador Miquel Àngel Herrero, que ha recuperat una tècnica artesanal que es basa en l’observació de la flor al natural i que es remunta a l’Edat Mitjana, ja que el pigment utilitzat està barrejat amb mel en la seva formulació. 

Torrons fets a mà amb paciència 

Alemany continua promovent un moviment en favor de la humanització de les empreses en lloc de la robotització o automatització. Diàriament ocupa 60 persones de quatre entitats lleidatanes del tercer sector: Ilersis Shalom, Fundació Aspros, La Torxa i l’Estel, de Balaguer. Aquestes se sumen a les 25 persones, la majoria dones, que operen des de l’obrador d’Os de Balaguer.

D’Os de Balaguer a Corea i Florida

Torrons i Mel Alemany preveu produir prop de 70 tones de torrons elaborats artesanalment amb el tret diferencial de la mel com a endolcidor natural. 

Aquest any els torrons Alemany arribaran a Corea del Sud, Florida (EUA), Alemanya, Anglaterra i França, que s’ha interessat pel torró Alemany atès que la mel n’és un ingredient molt destacat. Des de fa poc la marca també ha iniciat operacions amb els Emirats Àrabs. 

Tradicional amb el torró i innovadors amb la mel, Alemany reedita el torró dur, el que ja es coneix com “El torró més blanc” a partir de la recepta tradicional de l’any 1879, obra de l’àvia Mundeta, que conté mel de romaní, d’aquí el seu blanc característic. 

Com cada any, tampoc faltaran a la seva cita amb les festes de Nadal el torró tou i el de crema cremada, entre moltes d’altres varietats.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.