Albesa ultima els detalls per a la cavalcada amb tres reines magues i tres reis mags

Les figures femenines acompanyaran a Melcior, Gaspar i Baltasar en tres carrosses

Albesa ultima els detalls perquè demà 5 de gener se celebri per primer cop al municipi una cavalcada de reis paritària, amb tres reis mags i tres reines magues. Els organitzadors de l’esdeveniment són els joves de la localitat que enguany fan divuit anys. Ells impulsen aquesta iniciativa per donar protagonisme a les dones en aquesta nit màgica, on repartiran regals i caramels juntament amb les tradicionals figures de Melcior, Gaspar i Baltasar.

La incorporació de les tres figures femenines a la cavalcada ha rebut el suport de l’Ajuntament i ha estat consensuada amb el rector de la parròquia del municipi, que no va veure-hi cap inconvenient. Des del consistori recorden que hi ha hagut dones que ja han portat la corona de Rei en cavalcades anteriors. Tanmateix, l’alcaldessa ha remarcat que és l’hora perquè la figura femenina sigui visible amb el seu propi vestit reial i els ornaments adequats.

La cavalcada d’Albesa comptarà enguany amb tres carrosses, cadascuna presidida per un rei i una reina. Una trentena de patges els acompanyaran al llarg d’aquest recorregut especial.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.