Albesa organitza la Cursa de la Cordera. 43è Memorial Josep Fontanet

Se celebra el diumenge, 4 de setembre, en les distàncies de 5 i 10 km

El municipi d’Albesa celebra aquest diumenge, 4 d’agost, una nova edició de la Cursa de la Cordera, 43è Memorial Josep Fontanet, en les distàncies de 5 i 10 km, a més d’una caminada de 5 quilòmetres.

La sortida i arribada de les curses es farà des del camp municipal de futbol i comptaran també amb competició pels més joves. Així, se celebraran curses de 2km i 1km, per a les categories de 12 a 15 anys i de 10 i 11 anys, respectivament, a més de les de distància més curta per als més joves.

Tal i com ha explicat l’alcaldessa d’Albesa, Eugènia Puig-grós “és la cursa més antiga de Catalunya i està datada de 1590”. Ha afegit que “és una bona oportunitat per conèixer el poble i practicar hàbits saludables”.

De la seva banda, Sisco Piqué, membre del Club Excursionista d’Albesa i organitzador de la cursa, ha animat a tothom a “apuntar-se a una cursa amb la tradició històrica que té”.

Com ja és habitual, els premis pels guanyadors en les categories absolutes serà un corder preparat per a cuinar, mantenint la tradició amb la que va començar aquesta competició, tot i que anys enrere es lliurava un corder viu als primers classificats.

La cursa homenatja Josep Fontanet, un dels referents de la competició que va guanyar en diverses ocasions. Justament Fontanet participava en una cursa que, en els seus inicis celebrava una cursa oberta a tot el públic i una altra només per a participants del municipi.

La competició forma part de la Lliga Ponent 2022 i té com a topall els 250 inscrits. Les inscripcions es poden fer a través de: www.iter5.cat.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.