Àger se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat per promoure els hàbits sostenibles amb una ruta pel terme a peu i en bicicleta

El recorregut passarà pel jaciment arqueològic de Santa Coloma d’Àger, i les persones participants podran visitar-lo acompanyats del responsable de les excavacions

Àger referma una vegada més el seu compromís amb la mobilitat sostenible i se suma als actes per commemorar la Setmana Europea de la Mobilitat. Ho farà aquest dissabte, 17 de setembre, amb una bicicletada i una caminada popular que també comptarà amb una visita a l’excavació arqueològica de Santa Coloma d’Àger. En concret, els actes començaran a les 11 hores, amb la ruta en bicicleta i a peu que sortirà des de la plaça Major, amb un recorregut d’aproximadament dues hores. Durant el trajecte, es visitarà el jaciment arqueològic en què un grup d’arqueòlegs i arqueòlogues han estat treballant en les darreres setmanes, i la persona a càrrec dels treballs, l’arqueòleg i professor Jesús Brufau, explicarà al grup les troballes que s’han dut a terme.

La ruta finalitzarà a la pista poliesportiva del municipi, on tindrà lloc una llonganissada popular que serà gratuïta pels qui hagin participat en el recorregut en bicicleta o a peu. Igualment, el pròxim dijous, 22 de setembre, està previst celebrar el Dia Mundial Sense Cotxe al municipi, després que s’hagi complert un any des de les mesures impulsades per l’Ajuntament d’Àger per treure els vehicles del centre del municipi, a través de diferents aparcaments dissuasius situats en punts estratègics de les afores del municipi.

Una iniciativa per promoure els hàbits de mobilitat sostenible

A través de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat, i segons ha detallat l’alcaldessa, Mireia Burgués, el consistori “promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables” com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, i “fa la seva petita contribució per millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació”, ha dit. A la vegada, per a Burgués, el fet que es combinin les activitats de mobilitat sostenible amb la visita al jaciment arqueològic promou també el coneixement i la cultura, i permetrà a les persones participants conèixer les comunitats rurals que van viure a la Vall d’Àger entre els segles V i XI.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.