Àger rep una subvenció per a la Casa del Montsec

S’hi instal·larà l’oficina de turisme, una agrobotiga i s’espera més endavant habilitar-hi diferents sales complementàries

Tot just a una de les entrades del municipi d’Àger es troba la Casa del Montsec, un edifici que tot i que per l’exterior no ho sembli, es troba inacabat i en estat d’abandonament. El 2012 l’Ajuntament va assumir la titularitat d’aquest equipament per la dissolució del Consorci del Montsec, i des de llavors s’ha intentat poder acabar-lo i fer-ne ús.

Ara el consistori ha rebut una subvenció de 51.500€ per a convertir-ho en un punt d’interès turístic, en espai d’acollida de visitants i habilitar-hi diferents sales complementàries.

L’ajuda ha arribat a través del programa ‘Leader’ que destina subvencions a projectes com aquest que dinamitzin l’activitat econòmica, la creació d’ocupació, el retorn de talent jove, l’aposta per protegir el medi ambient, o conservar el patrimoni i l’entorn natural de les àrees rurals.

La previsió és que de cara al setembre d’aquest any ja s’hagi acabat la meitat de la primera fase del projecte, que serà la instal·lació de l’oficina de turisme d’Àger i la inauguració d’una agrobotiga amb l’objectiu de promocionar els productes locals i ecològics.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.