Àger acull la primera edició del festival musical ‘Vall d’Acordions’

La vila s’omple d’activitats vinculades a aquest instrument fonamental en la música popular aquest dissabte, 18 de desembre

La vila d’Àger, i per extensió els altres vuit nuclis que formen el municipi, es vesteixen de gala aquest dissabte, 18 de desembre per honorar l’acordió, un instrument fonamental des de la seva invenció i desenvolupament al segle XIX per la música popular arreu d’Europa, a través de la primera edició del festival musical ‘Vall d’Acordions’. Durant tota una jornada, Àger acollirà un total de quatre activitats que permetran reivindicar aquest instrument i, alhora, recaptar fons per la Marató de TV3 i de Catalunya Ràdio, que enguany està dedicada a la salut mental.

La jornada, en què aquest instrument serà protagonista a Àger, arrenca a les 10 hores amb un taller d’acordió diatònic a càrrec de l’acordionista tarragoní Guillem Anguera, que es perllongarà fins a les 12 hores i tindrà lloc al Local Social de la vila. Per participar en el taller, cal formalitzar inscripció mitjançant el número de whatsapp 605 57 28 65 i disposar d’instrument propi. La quota d’inscripció, fixada en un preu de 20 euros, dona dret, a més a més d’assistir al taller, a obtenir un exemplar del disc ‘14 km’, original del mateix músic Guillem Anguera.

Un cop finalitzat el taller, a les 12 hores, s’ha programat una cercavila pels carrers d’Àger i, a continuació, a les 13 hores, s’ha programat un vermut musical amb els músics Guillem Anguera i Xavier Pié com a protagonistes. Aquest vermut de migdia, que s’organitza amb una finalitat solidària, anirà a càrrec de l’Associació de Dones de la Vall d’Àger, i permetrà a les persones qui el gaudeixin realitzar un donatiu a La Marató de TV3, que servirà per investigar al voltant de les malalties mentals.

A la tarda, a les 18 hores, s’havia programat com a cloenda del festival un concert del grup Fenya Rai, que s’ha hagut de cancel·lar pel positiu per Covid-19 d’un dels components de la banda.

L’acordió, registrat com a tal per primera vegada el 1829 per l’austríac Cyrill Demian i millorat des d’aleshores per diferents músics de tot el continent europeu, ha estat a Catalunya i arreu d’Europa una peça clau pel desenvolupament de la música popular com la coneixem fins ara i és per aquesta raó que a la Vall d’Àger, on des de sempre aquest instrument ha estat protagonista a moltes revetlles, festivitats i celebracions de tota mena, “se l’ha fet protagonista d’un festival que neix amb voluntat de continuïtat i que, si tot funciona com està previst i la situació sanitària ho permet, tindrà noves edicions a partir de la primavera d’aquest 2022”, ha explicat l’alcaldessa del municipi, Mireia Burgués.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.