Àger acull aquest dissabte la Montsec Ultra Trail

Se celebra la 9a Montsec Ultra Trail (MUT), la Marató i la Mitja Marató del Montsec

Àger acollirà aquest dissabte, 8 d’octubre, la 9a Montsec Ultra Trail (MUT), la Marató i la Mitja Marató del Montsec, tres curses competitives que transcorreran pels camins i els senders de mitjana i alta muntanya d’Àger, amb distàncies de 85, 48 i 21 quilòmetres. Les diferents proves, que començaran al Càmping Vall d’Àger, es duran a terme en recorreguts a peu d’una única etapa, en què les persones participants hauran d’assolir els diferents punts de control fins a arribar a la meta, en un temps màxim de 20 hores per a l’Ultra Trail, i de 12 hores per a la Marató i la Mitja Marató.

Aquest divendres al vespre, està previst que les persones participants en l’Ultra Trail recullin els seus dorsals, tot i que també podran fer-ho el mateix dissabte al matí, i també es durà a terme el brífing per aquesta prova. Aquest dissabte, a les 7 del matí, està previst que comenci, des del Càmping Vall d’Àger, l’Ultra Trail. De les 7 a les 8.45 hores, tindrà lloc la recollida de dorsals per a les persones participants en la Marató i la Mitja Marató, mentre que l’inici d’aquestes dues proves serà a les 9 hores. A hores d’ara, hi ha un total de 177 persones inscrites, de les quals 34 a l’Ultra Trail, 42 a la Marató i 101 a la Mitja Marató.

L’entrega de guardons i el tancament de les metes

Durant tot el matí de dissabte transcorreran les diferents proves pels camins del municipi, i a partir de les 13 hores, està prevista l’entrega de trofeus de la Mitja Marató, mentre que a les 16 hores s’entregaran els guardons de la Marató. A les 19.30 hores, es farà l’entrega de premis de l’Ultra Trail. Així mateix, el tancament de la meta està previst a les 21 hores en el cas de la Marató i la Mitja Marató del Montsec, i a les 3 de la matinada en el cas de l’Ultra Trail.

Una prova exigent, per muntanya i amb trams nocturns

La Montsec Ultra Trail és una prova exigent que es desenvolupa en modalitat de semi-autosuficiència, per muntanya i amb trams nocturns. Per això, és imprescindible que les persones que hi participen estiguin en bones condicions físiques i tinguin experiència en aquestes proves.

El MUT d’Àger és una prova que qualifica les persones participants per competir a l’Ultra Trail del Mont Blanc, una cursa de muntanya d’ultradistància i semi-autosuficiència, que se celebra cada any a finals d’agost als Alps, i en la qual, per poder-hi participar, cal haver competit, almenys, en una de les 30 proves UTMB que s’organitzen arreu del món, i entre les quals hi ha la d’aquest cap de setmana a Àger.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.