Actuació imminent a la carretera que connecta Sant Llorenç i Camarasa per evitar la caiguda de pedres a la via

Durant els treballs verticals que es realitzaran al talussos laterals de la carretera, la via romandrà tancada a la circulació

La carretera LV-9047, la que connecta els municipi de Sant Llorenç i Camarasa, estarà tancada a la circulació a partir del dia 30 d’agost i durant l’actuació que es realitzarà als talussos laterals de la via. Concretament a la zona rocosa que va des del jaciment de la Roca dels Bous i el pont d’escalera.

Des de la Diputació de Lleida, titular de la via, s’ha decidit fer aquesta actuació després de l’estudi que ha realitzat el Servei de Vies i Obres i que ha determinat una problemàtica que podria derivar en caigudes sobre la carretera, així doncs es realitzarà un sanejament manual en alçada de les pedres que estiguin disgregades i presentin un risc de caiguda.

Des del municipi es mostren agraït per aquesta actuació en una via molt transitada i que resulta ser també un camí escolar. El mateix consistori espera que pròximament es pugui acabar d’arranjar.

Els treballs verticals per la neteja d’aquesta zona rocosa començaran el pròxim dia 30 i es preveu que estiguin enllestits en un màxim de 10 dies, durant l’actuació la via estarà tallada a tot tipus de circulació.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

1 comentari

 • Marina

  Avui havia de ser l’últim dia amb la carretera tancada però, per la destrossa que va haver ahir, segurament els veïns haurem d’esperar-nos uns dies més abans de poder passar.

  Aquesta actuació ha estat nefasta des del principi pel que fa l’organització. D’una banda, ningú de l’ajuntament de Camarasa va avisar directament als veïns que tenim finques al llarg del camí que arriba fins a les Crestes del Conill que no hi podríem accedir. Jo m’incloc entre els afectats: tinc animals i cultiu per regar i només hi puc anar el cap de setmana. Si no arriba a ser per un veí, no m’assabento que no hi tindria accés.

  En segon lloc, al bando de Camarasa deia que sí, que la carretera obriria cada dia de 19h a 8h. Però no, va ser un error. Volien dir que la carretera romandria tancada de dilluns a les 8h fins divendres a les 19h…

  Avui volia anar a la meva finca. Divendres 21h i carretera tancada. Ahir van sortir per les notícies unes imatges esgarrifants de com feien caure un bon tros de roca. Com una allau, la roca es va endur mitja paret, esmicolant la carretera i escombrant tota la vegetació que es trobava pel camí. Va deixar els veïns sense telefon, als escaladors sense alguna que altra via i als comerços locals, que viuen del turisme, amb menys ventes.

  Qui ha organitzat això? No es podia netejar la muntanya amb més cura, evitant aquesta destroça que ara hem de pagar tots?

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.