Acció Climàtica arriba a un acord amb el Ministeri d’Agricultura per esmenar l’error en la rebaixa dels mòduls agraris per gelades a la Noguera

La nova proposta incorporarà les reduccions fiscals als municipis afectats d’aquestes dues comarques, que havien quedat fora per un error administratiu

Imatge d’arxiu

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha estat treballant conjuntament amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per tal de corregir l’ordre de reducció dels mòduls fiscals agraris dels municipis afectats per les gelades de l’abril de 2022. Finalment, ahir el Ministeri va comunicar al Departament la rectificació d’aquest ordre, incloent dins de les reduccions fiscals els municipis del Segrià i la Noguera, que havien quedat fora per un error administratiu.

El problema es va originar quan el Departament va formular la seva petició per rebaixar els mòduls, per un error en la migració de les dades presentant un codi d’activitat erroni que va excloure els préssecs de 33 municipis. El Ministeri, per la seva part, va aplicar la proposta del Departament. Les localitats afectades només podien optar a bonificacions per a les pomes i les peres. Quan el Govern es va adonar de l’error, va demanar una correcció, demostrada per les xifres de sinistralitat per al conjunt de la fruita, que finalment va ser acceptada ahir.

La correcció és necessària per tal que els agricultors afectats puguin aplicar les reduccions que els pertoquen al presentar la declaració de la renda.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.