Noves excavacions a la zona del cementiri i en un centre de producció ceràmica del Pla d’Almatà

Durant quinze dies hi treballen joves arribats d’arreu del món que formen part d’un camp internacional de treball.

El jaciment del Pla d’Almatà de Balaguer és, durant tot el mes de juliol, l’escenari de noves excavacions arqueològiques. Des d’aquest dimarts hi treballen una vintena de persones entre un equip especialitzat de la Universitat Autònoma de Barcelona i un grup de joves arribats de diferents països com França, Rússia o Corea que formen part d’un camp internacional de treball.

De moment han obert una petita excavació a la zona de la maqbara, denominació que reben els cementiris i les necròpolis islàmiques, i una altra en un centre de producció ceràmica d’època medieval-islàmica.

Són cates que es van obrir fa una vintena d’anys i s’han reobert aquesta setmana.

Es tracta d’un projecte conjunt entre el Museu de la Noguera i la Universitat Autònoma de Barcelona i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balaguer que va ser aprovat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Fins el 17 de juliol treballaran en les excavacions els joves que formen part del camp de treball acompanyats per tècnics especialitzats. Durant la segona quinzena un equip dirigit per la doctora Helena Kirchner continuarà amb la investigació.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.