Les obres per construir la variant nord de Balaguer començaran aquest any 2017

 width=

 

Aquest 2017 començaran les obres de la variant del Secà de Balaguer si no hi ha imprevistos d’última hora i en els pròxims dies s’aproven els pressupostos de la Generalitat.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, ha confirmat que hi ha partida per iniciar els treballs, “una part en el pressupost d’aquest 2017, i l’altra part pel 2018. A més dona la coincidència de les obres del reg del canal Algerri Balaguer per part de la mateixa empresa, el que pot simplificar algun dels processos”.

La variant nord-oest de Balaguer de la carretera C-12 és una infraestructura que la  ciutat espera des de fa molts anys. El departament de Política Territorial i Obres Públiques, va adjudicar els treballs a finals del 2010 a l’empresa ACSA-Sorigué per 3,5 MEUR.

Les obres, segons el mateix alcalde, podrien començar de forma immediata un cop aprovats els pressupostos “pel fet que les del reg del canal ja han començat i per tant per la empresa es bó de poder fer-les simultaniament”, segon indica el propi alcalde de la ciutat.

La variant permetrà als vehicles que es dirigeixen cap a les Avellanes o Àger evitar el pas per l’interior del nucli urbà de Balaguer, amb la qual cosa es reduirà el trànsit en algunes vies com el carrer Urgell, el pont de Sant Miquel o el Passeig dels Erals.

Jordi Ignasi Vidal recorda també que, un cop acabada la variant, el tram de via del carrer Urgell i el pont de Sant Miquel passarà a ser de titularitat municipal, per tant, a formar part de la trama urbana de la ciutat. El traspàs donarà llibertat al consistori per decidir, finalment, quina és la millor solució per garantir la seguretat al Pont de Sant Miquel.

La nova variant, que discorrerà per l’oest del nucli urbà de Balaguer, tindrà una longitud d’1,9 quilòmetres; s’iniciarà al final de l’actual variant sud de Balaguer i finalitzarà a la C-12, a prop del cementiri municipal. L’amplada de la carretera serà de 10 metres, formada per una calçada de dos carrils de circulació de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres cadascun.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.