18 municipis de la Noguera estrenen senyalització ‘Starlight’

La nova senyalització que els certifica com a municipis amb un cel sense contaminació lumínica amb l’aval de la UNESCO

Un total de 18 municipis de la comarca de la Noguera estrenen la nova senyalització que els certifica com a municipis amb un cel sense contaminació lumínica amb l’aval de la UNESCO. Aquests cartells informen que s’entra en una Zona Starlight especificant que és una àrea on la foscor natural de la nit té un valor especial i està protegida.

Les noves plaques formen part del projecte europeu Interreg-Poctefa Pirineus la Nuit, al que hi participa el Consell Comarcal de la Noguera conjuntament amb dues entitats de Navarra i tres del sud de França. Han estat finançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el seu objectiu és conscienciar sobre la protecció del medi nocturn.

El projecte reconeix Àger, Camarasa, les Avellanes i Santa Linya, Vilanova de Meià i Alòs de Balaguer com a Destinació i Reserva Starlight. A més, un total de 13 municipis compten amb el reconeixement en la categoria de Reserva Starlight, com són Algerri, Artesa de Segre, Balaguer, La  Baronia de Rialb, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Oliola, Os de Balaguer, Ponts, la Sentiu de Sió i Tiurana.

El Projecte Pirineus la Nuit, iniciat l’any 2018, ha permès posar en marxa iniciatives com l’exposició permanent del COU protagonitzada per la protecció del medi nocturn. També ha permès que l’any que ve Lleida sigui seu de l’esdeveniment científic més important sobre contaminació lumínica i afectació de la llum a la nit. Anirà a càrrec de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya com a entitat gestora del Parc Astronòmic del Montsec.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.