VIII Sopar Medieval del Monestir de les Avellanes

El 8 de juliol de 2019 es va celebrar la 8a edició del Sopar Medieval del Monestir de les Avellanes. Un àpat que s’organitza en el marc de les X Jornades d’Història de l’Església i la religioistat, que enguany tractaven sobre l’estudi de la vida diària als monestirs medievals.

El 8è Sopar Medieval duia per títol: “El rigor de les dietes monàstiques medievals” i pretenia reproduir un àpat festiu del Monestir de Sant Cugat del Vallès, que apareix documentat al costumari de la comunitat, a l’entorn del 1220.

Aquest àpat ha estat el més antic, documentat, que s’ha reproduït en aquesta activitat de divulgació científica que celebra el Monestir de les Avellanes. Com sempre l’àpat va ser documentat sota la direcció històrica de la Montserrat Coberó i dirigit gastronòmicament pel xef Bobby Cabral, del restaurant del Monestir. En aquesta edició a més hi va participar Torrons i Mel Alemany, qui ha experimentat amb la reproducció del que possiblement seria l’origen del torró actual. També un any més es va comptar amb la col·laboració del Forn Farré de Sucs, que va reproduir un pa fet amb el mètode tradicional i emprant farines de blat dur i sègol.


Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.