Vallfogona de Balaguer inaugura la creu de terme restaurada recentment

Hi han asistit la presidenta de l’IEI, Estefania Rufach i el Director de serveis territorials a Lleida del Departament de Cultura, Miquel Àngel Cullerés

Vallfogona de Balaguer ha inaugurat aquest dimarts la creu de terme situada a l’Hostal Nou i la Codosa. Aquest monument que es va retirar entre el 2005 i 2006 perquè que estava molt inestable i podia caure, s’acaba de restaurar després de moltes hores de feina i d’investigació.

Tan la presidenta de l’IEI , Estefania Rufach com el director de serveis territorials a Lleida del departament de cultura, Miquel Àngel Cullerés, han destacat que gràcies a les ajudes i la implicació de les institucions s’ha pogut restaurar aquest element tan simbòlic pel municipi.

Aquesta recuperació ha estat un projecte especial no només per la seva complicació sinó també perquè s’han utilitzat materials molt semblants als originals i hi ha participat professionals del món artesanal.

El projecte va començar l’any 2014 i amb una subvenció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs s’ha pogut fer realitat la restauració que ha costat més de 20.000 euros.


Informa: Alba Cases Nadal

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.