Els usuaris de la línia Lleida-La Pobla podran fer seguiment en temps real dels trens des del seu telèfon mòbil

 width=FGC ha presentat el sistema Geotren, el seu projecte de geolocalització en temps real i amb plataforma de dades obertes de les seves unitats de tren. Mitjançant aquesta tecnologia, que s’ha presentat a l’Smart Mobility Congress en el marc de l’Smart City Expo World Congress, els usuaris podran conèixer en cada moment on es troba cada tren, el seu destí, les properes parades, la seva puntualitat, el seu acompliment horari i la capacitat del tren.

Addicionalment, com a plataforma de dades obertes, aquesta informació podrà ser utilitzada per tercers per a construir les seves pròpies aplicacions i/o integrar-se amb altres sistemes d’informació multimodal de mobilitat d’altres operadors o modes de transport. Per tant serà una aplicació oberta.

Està previst que Geotren es posi en funcionament el primer trimestre de 2019 tant a la línia Barcelona-Vallès, com a la línia Llobregat-Anoia o com la de Lleida-La Pobla.

En paral·lel, està previst incorporar altres dades d’interès per als usuaris com ara el grau d’ocupació de les unitats en cada moment. El coneixement d’aquesta ocupació permetrà als usuaris escollir quin cotxe de la unitat de tren és el més apropiat segons les seves necessitats.

Vídeo explicatiu del projecte: https://www.youtube.com/watch?v=zFcF2DzF6j4

Aplicació de la tecnologia 5G

D’altra banda, FGC està en fase de proves de la tecnologia 5G, que integrarà tots els sistemes de comunicacions per oferir més velocitat de connexió de dispositius mòbils, de manera més fiable i amb més terminals connectats simultàniament a la xarxa. D’aquesta manera, el sistema guanyarà eficiència i serà més sostenible.

Aquestes proves s’estan realitzant actualment al tram entre Pl. Espanya i Europa|Fira.

Vídeo explicatiu del projecte: https://www.youtube.com/watch?v=kUw-PA9phpg

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.