Un viatge de 550 milions d’anys per conèixer la diversitat geològica i biològica de Ponent i el Pirineu

L’exposició  “Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu” romandrà oberta al públic al Museu de la Noguera fins al 27 de febrer del 2022

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ha portat al Museu de la Noguera una exposició de producció pròpia sobre la diversitat geològica i biològica de Ponent i el Pirineu. El treball, sota el títol “Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu” fa un recorregut al llarg de 550 milions d’anys de vida a la terra a través de 120 roques i fòssils recollits en 22 localitats de Ponent i el Pirineu i de les reconstruccions de 5 animals ja extingits.

D’entre els 120 fòssils i roques exposats destaquen una de les roques més antigues, que és del Pirineu Axial i té 550 milions d’anys; el fòssil més antic, de fa 440 milions d’anys, trobat al Pallars Sobirà, i la primera planta amb flor apareguda al món, la Montsechia, del Montsec.

Pel que fa a les reconstruccions de 5 animals ja extingits, s’hi pot veure un rèptil marí, únic a Catalunya, localitzat a Alòs de Balaguer i un Dimetrodon, un dels rèptils més antics que va habitar les terres de Lleida fa 270 milions d’anys.

Un dels focus d’interès de la recerca és la sorprenent diversitat geològica i biològica trobada a la demarcació de Lleida, que compta amb una figura de reconeixement internacional com és el Geoparc mundial UNESCO Orígens.

L’exposició romandrà oberta al Museu de la Noguera de Balaguer fins al 27 de febrer del 2022.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.