Turull aposta perquè a Balaguer sigui CiU qui retingui l’alcaldia perquè és la llista més votada

El president del grup parlamentari de CiU ha assegurat que el 27 de setembre hi haurà eleccions plebiscitàries a Catalunya. “El president Mas complirà”, diu Jordi Turull, i insisteix que ningú no ha de tenir cap dubte que aquests comicis tindran caràcter plebiscitari: “evidentment que ho seran, perquè ens van intentar boicotejar la consulta i es van querellar contra el president”.

En declaracions a l’espai ‘L’entrevista’ de La Xarxa de Comunicació Local, Turull es mostra confiat que ERC complirà els acords vigents i prioritzarà els pactes locals amb CiU a tots les municipis on sigui possible. “No fem pactes estranys”, diu el president del grup parlamentari de CiU. Jordi Turull es mostra optimista perquè assegura que “la predisposició és bona” tot i que reconeix que “hi pot haver alguna excepció”.

Pel que fa a casos concrets, Turull aposta perquè a Balaguer sigui CiU qui retingui l’alcaldia perquè és la llista més votada. I el mateix opina de Tortosa: “confio que Ferran Bel repetirà”. El president i portaveu al Parlament de la federació nacionalista insisteix a no fer “pactes estranys” perquè “després a l’hora de governar és un desastre; i això és el que volem evitar”. Jordi Turull tampoc no preveu un govern a tres bandes entre ERC, PSC i ICV a la Diputació de Barcelona per treure a CiU de la presidència d’aquest ens supramunicipal. “No m’ho vull imaginar”, diu Turull i recorda que “les diputacions són fonamentals per al procés sobiranista que tenim al davant”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.