Trump, Madonna i la testosterona

MiniJosepBlanch)Les possibilitats de Donald Trump d’entrar a La Casa Blanca no estan tan lluny de les de l’exprimera dama Hilary Clinton. El magnat dels negocis ha estat capaç de posicionar-se al capdavant del bàndol republicà i convertir-se en el candidat més polèmic que han presentat mai. Fins i tot Madonna ha fet campanya en contra del republicà i s’ha ofert a tenir sexe oral amb tots els que votin per Hilary, un tema força conegut a casa els Clinton. Però té opcions reals Trump de convertir-se en President dels Estats Units? Aquí van 5 claus que podrien fer-ho possible.

El preferit dels homes. Si la dreta més puritana ja li va costar empassar-se un Trumppresident afroamericà, imaginar-se una presència femenina al despatx oval posa els pèls de punt als  republicans més ortodoxos. FiveThirtyEight va publicar un mapa que mostrava la intenció de vot dels nordamericans segregada per sexes i el resultat donava una victòria clara a Trump  amb 350 vots electorals (de 538 totals) si només votessin els homes. En canvi si només anés a les urnes el sector femení Clinton guanyaria les eleccions de forma aclaparadora amb 458 vots electorals.

L’impuls emocional. Trump s’ha fet fort en els debats televisius. Es defensa bé davant de les càmeres i es capaç d’estimular el públic. Té un discurs directe i clar, simplificat i contundent, que desperta emocions a l’espectador i les emocions es tradueixen en vots. Això contrasta amb la fredor de Clinton que li està costant empatitzar amb els votants tot i els esforços per mostrar-se més pròxima al seu electorat.

Controvertit, però mediàtic. La seva campanya ha estat destructiva i s’ha concentrat en intentar desestabilitzar Clinton. Les polèmiques racistes i masclistes han estat a l’ordre del dia però no li ha fet por situar-se en el focus de la polèmica i n’ha sabut treure un rèdit mediàtic. El nom de Donald Trump ha estat setmana rere setmana a les pàgines dels diaris de tot el món. Els mitjans també van a la caça de notícies morboses per sumar visites amb la qual cosa són dos imputs que es retroalimenten. Sense que les justificacions de Trump fossin excessivament convincents el candidat ha estat capaç de xutar la pilota endavant i apaivagar polèmica rere polèmica.

El votant estúpid. La mina política dels ineptes, la panacea dels aspirants a governants. Si el candidat republicà té una possibilitat, ni que sigui remota, d’aconseguir presidir els Estats Units, és gràcies a aquest factor que ha portat algú com Mariano Rajoy a guanyar 2 eleccions consecutives tot i el seu llarg currículum de ficades de pota i els escàndols de corrupció vinculats al seu partit. Una situació que no es revertiria encara que Madonna es llancés a la bragueta dels votants del PSOE.

Havia dit cinc? Bueno, la otra ya tal…

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.