Torrelameu catalanitzarà els senyals de “STOP” del municipi

El municipi de Torrelameu ha patentat al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme la senyal viària de STOP substituint el mot anglosaxó de la senyal per la paraula catalana “Pareu”.

L’objectiu no és altre que el de substituir les 27 senyals verticals d’obligatorietat d’aturar-se del municipi de la Noguera per les noves senyals amb el rètol en català. Carles Comes, alcalde del municipi,  ha explicat que la senyal continuarà tenint la mateixa simbologia, un octàgon vermell,  i que l’única diferència serà la paraula interior, en aquest cas en català. L’alcalde ha manifestat que espera que un cop s’hagin substituït al seu municipi siguin més poblacions les que s’adhereixin a la iniciativa.

El municipi de la Noguera ja va ser pioner fa uns mesos en dedicar els noms de les seves places i carrers als polítics empresonats i exiliats.

Pel que fa aquesta iniciativa amb la senyalització, Comes ha explicat que no hi hauria d’haver cap problemàtica per fer el canvi tenint en compte que les patents han obtingut la certificació industrial per part del ministeri corresponent.

Les primeres senyalitzacions s’ubicaran el pròxim dia 9 de març en motiu de la Fira de la República que se celebra al municipi de la Noguera. Roger Espanyol serà l’encarregat de descobrir les dues primeres senyalitzacions catalanes i en un futur el municipi canviarà tant la senyalització vertical com la senyalització horitzontal.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.