Torre Santamaria, la primera granja de llet de vaca d’Espanya que utilitza tots els seus residus per generar energies renovables

La granja de Balaguer ha ampliat la seva explotació i podrà injectar biometà a la xarxa de distribució de Nedgia

L’empresa familiar Torre Santamaria, de Balaguer, utilitza el 100% dels residus orgànics de la seva granja de vaques per la generació d’energies renovables. Torre Santamaria ha assegurat aquest dilluns en un comunicat que “és la primera granja de llet de vaca d’Espanya capaç d’utilitzar tots els seus residus per generar energia“. Segons l’empresa, “aquesta fita, que ha suposat una inversió de prop de 4 milions d’euros, ha estat possible gràcies a la signatura amb Axpo del primer acord de compraventa de biometà a llarg plaç a Espanya i al compromís del Grup Lactalis“, a qui la granja Torre Santamaria entrega la seva llet des de fa 30 anys a la seva fàbrica de Mollerussa.

L’empresa ha assenyat que després de la signatura de l’acord, el director general d’Axpo Iberia, Ignacio Soneira, va destacar la importància d’aquests tipus de contractes de compraventa a llarg plaç per desenvolupar projectes viables de biometà. Soneira va remarcar que “l’innovador projecte marca sens dubte una nova fita” en l’aposta de la companyia per un combustible d’origen 100% renovable que, des del seu punt de vista, contribuirà al compliment dels objectius de sostenibilitat marcats per Europa pel 2030. “Estem molt orgullosos d’oferir solucions energètiques d’origen 100% verda i col·laborar en la construcció d’un món més sostenible“, va afegir.

El 2011, la granja ja va instal·lar una de les primeres plantes de biogàs, digestors capaços de descompondre el fem de les vaques i generar biogàs per abastir les necessitats d’electricitat, calefacció i aigua calenta de la pròpia granja.

Amb aquesta ampliació i la modernització mitjançant la incorporació del procés d’enriquiment de biogàs, el fem generat per les vaques es podrà descompondre per generar biometà, que servirà per injectar-lo a la xarxa de distribució de Nedgia.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.