Térmens recupera l’antic edifici del molí medieval

Térmens ha iniciat les tasques d’eliminació de la vegetació que cobreix l’estructura de l’antic edifici del molí medieval situat a la riba esquerra del riu Segre al seu pas pel municipi.

Aquest molí de farina, documentat des de finals del segle XII, juntament amb la sèquia que l’alimentava i el conjunt d’edificacions que el conformaven era propietat de l’Ordre de Sant Joan de Jerusalem i era administrat pel Comanador de Térmens. Els edificis del molí van quedar íntegres fins al segle XX, però durant la Guerra Civil Espanyola va patir danys irreparables. Des d’aleshores, l’oblit i la vegetació l’han mantingut en l’anonimat fins ara i amb aquesta primera fase de les tasques de recuperació s’ha descobert una estructura bèl·lica.

La recuperació del molí es farà en diferents fases i a mesura que aniran avançant els treballs d’excavació i recuperació es permetrà aprofundir i contribuir en l’estudi i coneixement de la història de l’edifici. El consistori vol posar en valor l’equipament recuperant la història a través del patrimoni del municipi.

Aquesta actuació ha estat possible gràcies a la subvenció de prop de 30.000 euros concedida per la Unió Europea a través del Fons LEADER. El cost total de la primera fase és d’uns 50.000 euros i l’Ajuntament de Térmens preveu adjudicar les obres abans del 30 de novembre i finalitzar-les abans del 30 de juny del 2019. Amb aquesta iniciativa, en la que també es preveu la instal·lació de plafons informatius, Térmens recuperarà part del seu patrimoni històric.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.