Salut sanciona amb 90.001 euros a la Dolça Revolució per informar a la seva pàgina web sobre l’ús terapèutic del clorit de sodi

 width=El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha sancionat l’associació Dolça Revolució amb 90.001 euros per informar a la pàgina web sobre l’ús terapèutic del clorit de sodi contra l’autisme.

Des de l’associació Dolça Revolució han destacat que, tot i haver retirat la informació de la seva web tal i com es demanava al requeriment previ, se’ls ha sancionat igualment.  Titllen aquesta multa de “persecució injustificable a les teràpies naturals” i segons Josep Pàmies, fundador de l’entitat, “recorreran la sanció perquè no hi ha diners ni intenció de pagar-la”.

El departament de Salut ja va multar fa uns mesos a l’entitat amb 30.000 euros per publicitar a la pàgina web productes naturals contra el càncer amb la qual cosa s’incomplia la Llei de Garanties i Ús Racional dels medicaments i productes sanitaris.

La polèmica més gran va esclatar el passat mes de juliol quan des de l’entitat es va anunciar la celebració d’una conferència sobre les propietats curatives del clorit de sodi. Aquesta substància química, està prohibida des de l’any 2010 per l’Agència Espanyola del Medicament.

La conferència, que va suspendre’s fins en dos ocasions, va acabar celebrant-se en un magatzem privat de Balaguer i els organitzadors podrien enfrontar-se a una multa de fins a un milió d’euros.

A més, el ministeri de Sanitat va denunciar el cas davant de la Fiscalia.

Des de l’associació Dolça Revolució es va emetre aquest comunicat referent a les sancions:

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya pretén eliminar del mapa associatiu a una entitat, consolidada des de fa anys en l’àmbit de la salut natural, com és l’Associació Dolça Revolució a cop de sancions. Després d’imposar-li una primera multa de 30.000 €, fa poques setmanes, per informar explícitament de les propietats medicinals en els envasos de les plantes que té a la venda, a través de la seva cooperativa; ara toca censurar la informació que ha publicat al seu web www.dolcarevolucio.cat referent a l’ús terapèutic i els resultats obtinguts amb una substància molt perseguida últimament com és el diòxid de clor. Tot i haver retirat la informació sancionable, com se li va advertir en el requeriment previ, se la condemna a pagar 90.001 €. Es considera a aquesta entitat sense ànim de lucre, presumpta responsable d’una infracció molt greu per (segons aquest departament de la Generalitat) informar i fer promoció de l’ús d’aquest producte censurat que, com recollien els testimonis NO ANÒNIMS publicats, ofereix uns resultats excel·lents per recuperar-se de moltes malalties. Aquesta entitat es nega a pagar una multa tan desmesurada, per la qual cosa, farà les al·legacions oportunes. Un atac com aquest aconsegueix incomodar, però no evitarà que segueixi creixent la difusió sobre l’efectivitat de les teràpies naturals o alternatives, de baix cost, encara que els hi piqui a alguns.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.