Salut incrementa en 143.000 euros la inversió al CAP de Balaguer

El Departament de Salut incrementarà en 143.000 euros la inversió al CAP de Balaguer. Així es va anunciar en la presentació del nou model d’assignació de recursos per a l’atenció primària i comunitària per tal de combatre les desigualtats en salut de la població. El nou model s’aplicarà a Catalunya de forma progressiva i, en global, significarà addicionar un total de 65 milions d’euros en els pròxims 5 anys.

De forma immediata però es destinaran 12,5 milions d’euros addicionals a 155 equips d’atenció primària, entre ells el de Balaguer. Es tracta d’una inversió que es concentra sobretot en aquells centres treballen en un entorn socioeconòmic desfavorable i que, després d’aplicar el nou model, que incorpora l’indicador social compost, que es va encarregar a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) per mesurar les desigualtats en salut de la població, tenen un finançament insuficient.

Aquests nous recursos es destinaran a un increment de professionals i a reforçar l’orientació a la salut comunitària de l’atenció primària. En funció de les necessitats específiques, cada equip de primària decidirà el nombre i el perfil de professionals que incorporarà.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.