Salut activa una ‘app’ per seguir l’evolució del coronavirus i atendre afectats

La crisi del coronavirus està posant al límit els serveis sanitaris de tot l’Estat, i les autoritats adverteixen que aquest cap de setmana el sistema arribarà al nivell d'”estrés màxim”. Per tal de descongestionar-lo, a Catalunya el Departament de Salut recomana NO anar als hospitals si es tenen símptomes lleus i utilitzar els nous canals d’informació oficials.

El Govern de la Generalitat vol que el 061 l’utilitzin NOMÉS persones que tinguin símptomes greus o gent que no tingui accés a internet, com ara molta gent gran, la més vulnerable en cas de contagi. Per això s’ha impulsat l’aplicació de mòbil COVID19 CAT, que es pot descarregar en plataformes habituals de descàrrega d’aplicacions mòbils, o també a través de la web del departament de Salut. Introduint les dades de la targeta sanitària i el telèfon mòbil, l’usuari trobarà un test disponible en 5 idiomes (català, castellà, anglès, francès o xinès) per saber si pot haver-se contagiat. Així, els sanitaris podran decidir i informar-lo de què ha de fer, i també fer un mapa geolocalitzat d’afectacions a tot Catalunya. Una altra aplicació útil aquests dies és LA MEVA SALUT. En aquest cas, es tracta d’un portal digital que permet fer consultes mèdiques i gestions sense necessitat d'anar presencialment al CAP, i minimitzar la propagació del virus. Aquesta aplicació permet fer consultes al metge, veure i descarregar resultats d’informes, proves, diagnòstics o plans de medicació. Per donar-se d’alta, el Departament de Salut ha habilitat el telèfon 900.053.723 (de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 del vespre), o també un formulari de registre a la web.

Altres vies d’informació oficial són el canal de Telegram ‘Salut’ la informació via web del Departament de Salut: canalsalut.gencat.cat/coronavirus

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.