El riu Segre al seu pas per Balaguer baixa amb un cabal de 325 m3/s i una alçada de 2,77 metres

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha emès aquest diumenge al migdia un avis per l’augment del cabal del riu Segre al seu pas per Balaguer. Segons les últimes dades de l’estació del Sistema Automàtic d’Informació Hidrològica a les dues del migdia el riu baixava amb un cabal de 325,9 m3/s i una alçada de 2,77 metres a la capital de la Noguera. Aquest increment ve donat per les pluges d’aquest cap de setmana i l’augment del desglaç al Pirineu de Lleida. En les darreres hores el Segre a Balaguer ha incrementat en 100m3 i més de 45 centímetres d’alçada i en les properes hores podria augmentar.

El passat 23 d’abril l’Ajuntament de Balaguer ja va tancar els accessos davant d’una important crescuda del riu. A la capital de la Noguera s’han pres les mesures necessàries previstes quan hi ha un augment del cabal del riu. Quan arriba als 150-200 m3/s es tanquen els accessos a la canalització i quan se superen els 300 m3/s, com és el cas d’aquest diumenge, el següent pas és tancar les bombes que estan a la part més baixa de la potabilitzadora de la ciutat perquè no es vegin afectades. Si arribes als 500 m3/s es pararia tota la planta.

Es preveu que el proveïment d’aigua de boca als veïns no es vegi afectat. La crescuda ja ha de tendir a estabilitzar-se i de moment l’Ajuntament de Balaguer insisteix en que no hi ha perill de danys però sí que es convenient impedir l’accés a la canalització.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.