Reñé fa efectiva la renúncia a la presidència del PDeCAT a Lleida i l’assumeix provisionalment la direcció nacional

 width=

L’expresident de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presentat la seva renúncia a la presidència del PDeCAT a la vegueria de Lleida per “responsabilitat” i per “no voler ser excusa de ningú perquè faci el que cregui que ha de fer”. Tot i això ha dit que continuarà formant part de l’executiva del partit a Lleida mentre la presidència passa a assumir-la provisionalment la direcció nacional del PDeCAT, al menys, fins després de les municipals. Joan Reñé ha atribuït a un “amotinament” el fet que alguns militants hagin qüestionat la seva presidència i la continuïtat en l’executiva de la vegueria. La renúncia de Reñé arriba després de la seva detenció l’octubre passat per suposada corrupció en el marc de l’operació ‘Boreas’. D’altra banda, Joan Reñé ha assegurat que continuarà com a diputat a la Diputació de Lleida i que està “valorant molt seriosament” tornar a optar a l’alcaldia de Fondarella (Pla d’Urgell).

Joan Reñé ha presentat aquesta tarda la seva renúncia a la presidència del PDeCAT a Lleida durant la reunió de l’executiva territorial del partit i que també ha comptat amb la participació del secretari d’organització del PDeCAT, Ferran Bel. El fins ara president ha dit que ha pres aquesta decisió per “responsabilitat” i per “la voluntat que el projecte del PDeCAT segueixi tenint la mateixa vigència i viabilitat” davant la proximitat de les eleccions municipals. Però també ha afirmat que ho ha fet perquè no vol ser “excusa de ningú” perquè “cadascú faci el que cregui que ha de fer lliurement, honestament i responsablement” i que això no vagi lligat “al fet que jo sigui o no president del partit a la vegueria”.

Reñé ha assegurat que “centenars d’alcaldes, regidors i associats” li han demanat que continuï al partit i continuï ostentant la presidència” però també ha reconegut l’existència “d’un grup de persones que, de forma subjectiva, han posat en qüestió” la seva continuïtat al capdavant del PDeCAT a Lleida, així com a l’executiva del partit a la vegueria. “Respecto les opinions de tothom però penso que forma part més d’un amotinament que no sé entendre” tenint en compte que “el partit té uns estatuts que són vigents” i que “cal respectar”. “Totes les qüestions que es tenen que discernir i resoldre s’han de fer en base als òrgans del partit i en base als principis i postulats de la mateixa direcció nacional que els estatuts fan possible”, ha defensat.

Ferran Bel ha explicat que, davant la proximitat de les municipals, serà la direcció nacional del PDeCAT qui assumeixi la vacant en la presidència del partit a Lleida que deixa Reñé, al menys, fins passades les eleccions del maig. “Al mes de juny farem eleccions perquè tots els associats del territori puguin escollir la persona que assumirà la presidència del partit a la vegueria de Lleida”, ha detallat Bel.

De totes maneres, l’executiva del PDeCAT a la vegueria de Lleida continuarà estan integrada que per les mateixes persones escollides fa dos anys pels associats, inclòs Joan Reñé. “Per respecte a ells, l’executiva segueix d’una forma democràtica fins que siguin els associats els que decideixin si aquesta es canvia o no, en unes properes eleccions”, ha manifestat Reñé. En aquest sentit, ha dit que, tot i deixar la presidència, “seguiré participant i treballant per fer possible que el projecte del PDeCAT tingui viabilitat, vigència i èxit en les pròximes municipals”. “El projecte del PDeCAT és el projecte del partit en el qual crec i en el qual he cregut des de fa molts anys, abans com a Convergència”, ha sentenciat Joan Reñé.

Per la seva banda, el secretari d’organització del PDeCAT, Ferran Bel, ha volgut agrair “la feina i comprensió” de tots els associats del PDeCAT a la vegueria de Lleida “per resoldre una situació com la que tenim i davant la proximitat de les municipals en què tenim centrada l’atenció”.

Segons Bel, la renúncia de Reñé “ha estat una decisió que pren el fins ara president, que ens comunica i que veiem bé i creiem que és la millor solució”, ha afirmat. “És una qüestió de tornar a reactivar la vida del PDeCAT a la vegueria de Lleida” tot i deixar clar que “no ha parat mai” perquè “ha seguit treballant” per “presentar el màxim nombre de candidatures, que ens permetin tornar a guanyar a la majoria de comarques i a tota la vegueria”, el principal objectiu que té la formació al territori en aquests moments, segons ha manifestat Ferran Bel.

La renúncia de Reñé a la presidència del PDeCAT de Lleida arriba després que a mitjans de desembre, el sector crític designés els alcaldes d’Albesa i Puigverd d’Agramunt, Antoni Balasch i Joan Eroles, al seu lloc. La mesura va ser desautoritzada per dirigents del PDeCAT que van amenaçar amb expedientar els crítics si s’incomplien els estatuts del partit i fins ara Reñe havia mantingut la presidència tot i que amb nul·la activitat des que va ser detingut l’octubre i va deixar el càrrec de president de la Diputació de Lleida.

René mantindrà l’escó a la Diputació de Lleida i es planteja “seriosament” tornar a opatr a l’alcaldia de Fondarella

Finalment, Joan Reñé ha expressat la seva voluntat de mantenir l’escó a la Diputació de Lleida fins al final del mandat “per respecte a la confiança que m’han donat les persones del partit judicial de Lleida per al qual sóc representant a la institució”. També ha dit que està valorant “seriosament” tornar a optar a l’alcaldia de Fondarella i que “provablement serà així” perquè “moltíssima gent del poble, del Pla d’Urgell i de les comarques de Lleida m’ho estan demanant”.


Informa: ACN / Foto: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.