Vint-i-dos esportistes i equips de la Noguera, entre els 180 de la plana de Lleida reconeguts per la Generalitat

 width=La Generalitat de Catalunya va reconeixer aquest dimecres a 180 esportistes i equips de la plana de Lleida que van obtenir un èxit destacat durant el curs 2016 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional.

L’acte, que es va celebrar al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques, va comptar amb la participació del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, l’alcalde de la capital de les Garrigues, Enric Mir, i el representant territorial d’Esports, Joan Segura, entre altres autoritats.

Dels 180 guardons, 157 han correspost a esportistes individuals (102 homes i 55 dones) i 23, a equips. Pertanyen a 78 clubs i entitats (63 dels quals, lleidatans) i s’inclouen en 36 disciplines esportives o federacions. L’any 2016, entre tots els esportistes guardonats, tant els de categories individuals com els integrants d’equips, es van assolir 117 medalles en campionats de Catalunya, 147 medalles als campionats d’Espanya (63 d’or), 11 medalles en campionats europeus (4 d’or) i 7 medalles en mundials (3 d’or).

Enguany, per primer cop, s’ha distingit els esportistes que han excel·lit a partir de l’edat dels 14 anys (categoria cadet). En edicions anteriors de l’acte es guardonava els esportistes a partir dels 16 anys.

Entre els esportistes que s’han distingit avui a les Borges Blanques hi ha els representants lleidatans als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro: Saül Craviotto, Albert Hermoso i Abdelaziz Merzoughi. Altres premiats han estat Marta Latorre, Laia Bonilla, Arnau Farré, els germans Márquez, el Club Tennis Taula Balaguer i el Club Esportiu Llista Blava.

Reconeixement als cinc esportistes lleidatans participants en els JJ.OO. 92 de Barcelona

Per altra banda, en el transcurs de l’acte, i en motiu dels 25 anys de l’organització dels Jocs Olímpics de Barcelona, la Generalitat ha reconegut els cinc esportistes lleidatans que hi van prendre part. Es tracta d’Itziar Esparza i Sergi Roure (natació), Carmen Acedo i Montse Martín (gimnàstica rítmica) i Carles Folguera (hoquei patins).

Als tots els esportistes i clubs guardonats se’ls ha lliurat una reproducció de la litografia de l’artista balaguerí Albert Minoves titulada “Cursa de la vida”, elaborada per a l’ocasió.

El proper 17 de maig es celebrarà a la Seu d’Urgell l’acte de reconeixement dels esportistes de l’Alt Pirineu i Aran que van destacar el 2016.

Relació d’esportistes guardonats de la Noguera: Esportistes Noguera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.