Rebaixen a 2 anys la petició de presó per a l’acusat d’estafar més de 240.000 euros a la dona perquè eren parella

L’home reconeix que signava xecs a nom d’ella però amb el seu permís i ella diu que no sabia “res” i que confiava en ell

Pla tancat de l’acusat d’estafar la seva parella a Balaguer, durant el judici a l’Audiència de Lleida. Imatge del 21 de gener de 2021. (Horitzontal)

L’acusat d’haver estafat 246.111 euros a la seva parella, a Balaguer, reconeix que alguna vegada havia signat xecs a nom d’ella i els havia anat a cobrar al banc però que ho feia quan ella no podia i “amb el seu coneixement”. Ella, en canvi, ha declarat que no en sabia “res”, que era l’acusat qui s’encarregava de tota la gestió de l’empresa i que no va fer cap seguiment dels comptes bancaris perquè “confiava en ell”. La Fiscalia finalment ha rebaixat la petició de pena de presó a 2 anys i 3 mesos per un delicte de falsedat documental continuada ja que tots dos han declarat que en moment dels fets eren parella, la qual cosa eximiria l’acusat de responsabilitat criminal pel delicte d’estafa continuada, segons l’article 268 del Codi Penal.
L’home està acusat d’haver signat i cobrat en nom de la dona diverses factures falses entre els anys 2003 i 2006. Ell, però, ha negat els fets, ha declarat que no es va quedar cap euro i fins i tot ha explicat que tots dos tenien xecs en blanc signats per si algun d’ells ho necessitava per necessitats de l’empresa.

La dona, en canvi, ha dit que ell li va dir que fes una signatura simple perquè si algun dia li passava alguna cosa, ell la utilitzaria per posar-ho tot en ordre. La dona ha declarat, però, que desconeixia si ell emetia factures falses al seu nom o si cobrava xecs signant per ella.

Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.