Una quarantena d’alumnes de l’Escola Vedruna participaran als programes europeus “Erasmus+”

Prop de quaranta alumnes de 2n i 3r d’ESO de l’Escola Vedruna de Balaguer participaran, al llarg de dos cursos, als programes europeus Erasmus+. Aquests projectes, a més d’aprofundir en el coneixement i pràctica de la llengua anglesa,  impliquen dur a terme un seguit d’activitats que realitzen al propi centre  així com també com en les diverses trobades internacionals amb la resta de companys  de les escoles participants.

Els alumnes  de segon  s’han inscrit al programa More tolerance, less ignorance. Hauran de desenvolupar competències socials, cíviques i interculturals, encaminades a la lluita contra les discriminacions culturals, econòmiques o socials, entre altres. Visitaran Polònia, Alemanya, Portugal, Xipre i Itàlia. L’estada a Balaguer serà al maig de 2020.

Discovering and exploring the forest by head, heart and hands és el projecte que desenvoluparan els alumnes de tercer d’ESO conjuntament amb alumnes alemanys, italians i grecs. Durant aquests dos cursos escolars treballaran per desvetllar la consciència ecològica per a una correcta sostenibilitat dels boscos. La primera trobada serà a Balaguer, el proper mes de febrer.

Ambdós programes escollits afronten dues problemàtiques que en l’actualitat afecten greument el nostre planeta. Per una banda, les desigualtats dels seus habitants i per l’altra, la constant degradació dels boscos, la qual incideix directament en el canvi climàtic.

D’altra banda, els alumnes de sisè d’educació primària estan participant en el projecte d’Esramus, Little sociopreneurs, que clourà a finals d’aquest curs escolar, després d’haver visitat l’escola de Xipre. En el decurs d’aquests dos anys, aquest intercanvi  haurà servit per implementar pràctiques empresarials socials, amb la finalitat de fomentar l’emprenedoria, a partir de la potenciació d’una sèrie de valors com l’empatia, la innovació social, la responsabilitat i la sostenibilitat ambiental.


Informa: Redacció / Foto: Escola Vedruna Balaguer

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.