El programa ‘Salut i escola’ arriba a les aules balaguerines

Salut i escola és un programa conjunt entre els departaments de salut i ensenyament que pretén acostar els serveis sanitaris als centres docents. Entre els objectius, el més important és la detecció precoç de problemes de salut i hàbits negatius entre els adolescents.

El programa es realitza a través d’una consulta oberta amb un professional de la salut que es desplaça fins al centre garantint la intimitat de l’adolescent que ha requerit la consulta.

En el cas de Balaguer, tot i que el programa aborda quatre eixos; la salut mental, la salut efectiva i sexual, el consum de drogues i els trastorns en la conducta alimentària, el CAP (Centre d’Atenció Primària) compta amb professionals especialitzats en atenció plena i arran d’això va sorgir un programa dirigit a l’àrea de salut mental.

Es fan tres intervencions als diferents grups que tracten entre 1r i 4t d’ESO a través de tallers com aquest dirigit als alumnes de 3r d’ESO de l’INS Ciutat de Balaguer en el que participen en un joc d’alimentació conscient amb una pansa utilitzant tots els sentits.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.