Primer dia d’ús de mascareta obligatòria a Balaguer

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica aquest dijous l’obligatorietat de dur mascareta en espais oberts i tancats a partir dels sis anys tot i que es pugui mantenir la distància física interpersonal de seguretat. En cas d’incompliment se sancionarà amb una multa de 100 euros.

A Balaguer s’ha seguit aquesta obligatorietat al peu de la lletra. La proposta i les sancions per incompliment han estat molt ben rebudes pels seus veïns i veïnes.

Es mantenen les exempcions per raons personals i de naturalesa de l’activitat com fins ara. Per tant les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria o que per una discapacitat o dependència no es tingui autonomia per treure-se-la. Tampoc és obligatori quan es faci exercici físic esportiu a l’aire lliure.

La detecció de nous brots i l’increment de casos de persones asimptomàtiques ha fet que la Generalitat reforci les condicions d’ús de les mesures de protecció i específicament l’ús de mascareta sense recórrer a mesures més dràstiques.


Informa: Anna Requena

1 comentari

  • un observador

    Doncs aquest matí he trobat 3 persones que no la portaven i quan he tornat de la feina n’he vist dues mes. Llàstima que no hi havia cap agent de l’autoritat perquè les arques públiques han deixat d’ingressar 500 € que ben bé anirien.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.