Tot preparat per la 2a edició del festival “Jazz al pati. Mostra Internacional per a Joves Intèrprets”

JAZZ AL PATI, l’activitat que organitzen conjuntament l’Escola Municipal de Música i la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer, amb la voluntat d’ensenyar els projectes musicals de joves valors de les escoles superiors de música moderna i jazz, es celebrarà a la ciutat de Balaguer del 14 al 19 de maig al pati dels antics escolapis, edifici on està ubicat actualment, tant l’Escola de Música com la Biblioteca.

Aquest any, serà la 2a Mostra de Jazz i, seguint en la línia de l’any passat, hi participaran alumnes d’escoles superiors de música moderna i jazz de Catalunya amb la novetat d’una escola convidada: l’escola superior de música d’Euskadi, Musikene.

L’altra de les novetats de la present edició és la proposta didàctica que s’adreçarà a estudiants de secundària i de l’Escola Municipal de Música de Balaguer. Per als estudiants de secundària dels centres educatius de Balaguer s’han programat uns concerts comentats d’història del jazz els dos primers dies, concretament, els dies 14 i 15 de maig. Per als alumnes de l’Escola de Música i obert també a tot el públic, s’ha programat un concert en col·laboració amb la reconeguda Sant Andreu Jazz Band, el dia 18.

La Mostra de Jazz també premia al millor intèrpret jove, guardó que atorga la Fundació Margarida de Montferrato de Balaguer.

La programació del JAZZ AL PATI 2018 – 2a Mostra per a Joves Intèrprets la formen un total de 6 concerts més les audicions, repartits entre els dies 14 i 19 de maig. Així, els dies 14 i 15 tindran lloc les audicions musicals, el dimecres dia 16, un concert familiar, el dijous dia 17 el concert inaugural i els dies 18 i 19, els quatre concerts restants. Els horaris dels concerts són a les 20 h la primera franja i a les 21.30 h la segona. Tots els concerts, amb entrada gratuïta, es realitzaran al Pati dels antics escolapis (C/ Miracle, 23). També hi haurà servei de bar al mateix Pati per a tots els espectadors.

La programació complerta i detallada de JAZZ AL PATI 2018 és la següent:

Dilluns 14 de maig a les 9:00 i a les 10:30 i Dimarts 15 de maig  a les 9:00

  • “Un Viatge per la Història del Jazz”: Audició comentada per part dels professors de l’Escola Municipal de Música de Balaguer adreçada a alumnes de secundària.

Dimecres 16 de maig a les 20:00

  • “Tocat i Contat”: La narradora uruguaiana Patrícia McGill i el quartet del guitarrista basc Javier Juanco oferiran un espectacle de conta-contes basat en contes il·lustrats per a tota la família.

Dijous 17 de maig a les 20:00, Concert inaugural

  • Guido Di Blasi New Tango project: el guitarrista argentí revisa els orígens del tango des d’una perspectiva innovadora mesclant-lo amb el jazz i el rock mitjançant una formació heterodoxa amb bandoneó, guitarra, contrabaix i bateria.

Divendres 18 de maig

  • A les 20:00, Sant Andreu Jazz Band: amb la col·laboració d’alumnes de vent de l’escola municipal de música de Balaguer. La formació de Joan Chamorro vindrà per segona vegada a la ciutat per tal de mostrar els joveníssims músics que periòdicament van sortint d’aquesta inesgotable pedrera.
  • A les 21:30, “Tel·lúria d’Anna Ferrer: aquesta jove cantant menorquina connecta amb la Terra, la celebració, la reflexió, l’espiritualitat, l’amor i la sensualitat amb el seu grup de caràcter mediterrani en el qual incorporen instruments com la mandola, el llaüt o l’ngoni.

Dissabte 19 de maig, concert de clausura

  • A les 20:00, Tom Amat trio aquest jove alacantí és un dels joves pianistes amb més projecció del panorama estatal. El seu llenguatge prové de la tradició més treballada i amb l’aplicació d’un llenguatge contemporani, dota el seu discurs d’una originalitat inqüestionable.
  • A les 21:30, Furia Txistulari, aquest quintet basc de nom exòtic aborda un repertori de temes propis i clàssics del hard bop en la més pura tradició del jazz dels ’60 del segle XX.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.