Preocupació per l’absentisme escolar del col·lectiu gitano

En aquest inici de curs escolar a Balaguer, com en altres punts del país, s’ha detectat un alt absentisme d’alumnes d’ètnia gitana que no han assistit a les classes per por a la Covid-19.

A la capital de la Noguera, fa unes setmanes es van concentrar un grup de pares i mares que es mostraven disconformes amb la tornada a l’escola en considerar que es feia sense prou garanties.

El paer en cap de Balaguer, ha anunciat a Balaguer Televisió que des de la Paeria s’està treballant sobre aquesta problemàtica que segons Vidal, “cau pel seu propi pes” ja que als centres s’han pres totes les mesures de seguretat i d’higiene possibles.

Jordi Ignasi remarca que garantir el 100% de seguretat és impossible no només a les escoles sinó a qualsevol lloc i recorda que en els moments d’oci entre amics o en l’àmbit familiar són els moments on no s’ha d’abaixar la guàrdia.

El consistori seguirà fent pedagogia per defensar que les escoles són un lloc segur de vital importància per al desenvolupament dels nens i nenes.


Informa: Alba Cases Nadal

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.