Preixens canvia l’enllumenat a la tecnologia LED

Preixens instal·la Leds

L’ajuntament de Preixens ha realitzat una millora integral de la il·luminació pública del municipi amb un triple objectiu, la millora de la il·luminació dels tres nuclis de població, l’obtenció d’un estalvi energètic  que permeti disminuir el cost de l’energia i fer de Preixens un municipi més sostenible ambientalment.

La millora de la il·luminació ha consistit en la substitució de 194 punts de llum amb lluminàries de vapor de sodi i mercuri, per punts de llum amb tecnologia LED de 60 i 30 watts de potència, en els tres nuclis de població. Alhora, s’han instal·lat 51 punts nous d’il·luminació amb tecnologia LED en punts i carrers on s’havien detectat mancances d’acord amb  les observacions dels veïns del municipi, per tal de corregir-les. També s’han revisat els cablejats i els seus grapats, substituït totes les caixes de fusibles del nucli de Pradell i substituït els quadres elèctrics per adaptar-los a la normativa vigent i millorar-ne la seguretat.

Finalment, s’ha incorporat una reducció de potència del 40% en les làmpades de 60 watts durant les hores de menys freqüentació (matinada), per optimitzar encara més el seu funcionament.

Aquestes importants actuacions han suposat una gran millora en l’estat de l’enllumenat públic del municipi, a més de suposar un important estalvi en el seu cost, que es pot xifrar al voltant del 35%.

L’alcalde de Preixens, Joan Eroles, indica que s’ha complert un dels principals objectius de la legislatura, que era la modernització del sistema d’il·luminació per aconseguir un estalvi energètic.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.