Ponts balla a ritme de sardana per commemorar el mil·lenari de Sant Pere

Les quatre cobles del territori han protagonitzat aquest diumenge l’Aplec extraordinari

Les sardanes han omplert de música i dansa l’avinguda del Passeig de Ponts des de dos quarts d’onze del matí per celebrar l’Aplec extraordinari del Mil·lenari, que s’ha traslladat de l’estiu a aquest diumenge per cloure els actes previstos per al primer quadrimestre de 2024 en el marc del programa d’activitats culturals que serveix per commemorar el mil·lenari de Sant de Pere de Ponts. Així doncs, les sardanes del repertori matinal han sigut interpretades per les cobles Tàrrega i Vents de Riella, que han tancat les seves actuacions interpretant de nou la sardana Mil·lenari de Sant Pere de Ponts, escrita pel reconegut tenora i compositor Jordi Molina, després de la seva posada de llarg en el concert de sardanes i música de cobla a càrrec de la Principal del Llobregat que ahir va tenir lloc a la col·legiata de Sant Pere.

L’aplec sardanístic s’ha reprès a les cinc de la tarda amb una nova sessió a la mateixa avinguda del Passeig de Ponts que comptarà amb les formacions musicals Jovenívola d’Agramunt i Bellpuig Cobla, convocant així les quatre cobles del territori. Cal recordar que en aquesta ballada també es tornarà a interpretar la sardana dedicada al Mil·lenari.

Totes les activitats d’aquest cap de setmana s’han organitzat en col·laboració amb la colla sardanista local, Fonts de Valldans, que, a més, va ser l’encarregada de ballar ahir, fora de programa, la sardana Fonts de Valldans que va dedicar-los el compositor Jeroni Velasco i que es va oferir a manera de propina.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.