Polèmica per un restaurant de Balaguer que ofereix «Guàrdia Civil andalús a la brasa» i «mans de jutges i fiscals»

El restaurant Nova Font Blanca de Balaguer ha estat protagonista aquest dimecres d’un gran rembombori a les xarxes socials ja que ofereix en el menú diari plats com “Guàrdia civil andalús a la brasa” o “Mans de fiscals i jutges del Constitucional a baixa temperatura”.

Les referències independentistes que l’establiment ha inclòs en la seva oferta culinària han generat moltes crítiques a les xarxes socials on també s’ha demanat fer boicot al restaurant de la capital de la Noguera.  El Facebook del mateix restaurant s’ha omplert de crítiques negatives per raons ideològiques.

El propietari, segons asseguren diversos mitjans, ha denunciat aquest dimecres als Mossos d’Esquadra nombroses amenaces de grups d’extrema dreta rebudes a través del telèfon, pàgina web i xarxes socials.

A la carta també hi destaquen altres frases com “Cuinem com ens surt dels fogons” o “el 90% d’aquest menú està cuinat i elaborat amb productes frescos i de proximitat del nostre país: Catalunya”, i es poden llegir altres inscripcions del tipus “Salut i República i que Déu nostre senyor us guardi “.

Toni Punyet, gerent del restaurant, en declaracions a El País ha defensat que la polèmica generada no és més que un “malentès” i que aquests plats han portat aquest nom “tota la vida”. Punyet ha explicat que el plat “Guàrdia civil andalús a la brasa” és sardina a la brasa, mentre que les “Mans de jutges i fiscals del Constitucional fetes a baixa temperatura i acabades a la brasa de carbó” corresponen als tradicionals peus de porc. Segons El País, Punyet s’hauria justificat explicant que a “Espanya tenen les mans de ministre” i hauria descartat canviar els noms dels seus plats.

El restaurant Nova Font Blanca va guanyar l’abril passat el concurs culinari de TV3, Joc de cartes, en una edició en la qual diversos restaurants de la comarca de la Noguera competien per trobar l’establiment que preparés millor el plat típic de la zona: els caragols.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.