El Ple de Balaguer no aprova delegar competències al Consell Comarcal en gestió de residus

El ple de Balaguer celebrat aquest dijous al vespre no va aprovar el conveni de delegació de competències municipals al Consell Comarcal de la Noguera per a la gestió de part dels serveis de la recollida i tractament de residus en no aconseguir la majoria abosluta. Hi van votar a favor 4 regidors d’Esquerra Republicana, el partit socialista i Balaguer Ara Sí.

La CUP Procés Constituent es va abstenir, també el regidor de Ciutadans i el PDeCAT.

D’altra banda, l’Alcalde, Jordi Ignasi Vidal, també es va abstenir per motius ètics. Recordar que Vidal, abans d’assumir l’alcaldia de Balaguer, exercia com a tècnic ambiental al Consell Comarcal de la Noguera, plaça que actualment conserva en excedencia.

El ple sí que va aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament en matèria de Serveis Socials amb 11 vots a favor d’Esquerra Republicana, Partit Socialista, CUP PC i Balaguer Ara Sí, mentre el PDeCAT i Ciutadans es van abstenir.

El ple també va aprovar una moció d’adhesió al pacte nacional del referèndum amb els vots favorables d’Esquerra Republicana, PDeCAT i CUP PC. El Partit Socialista i Ciutadans hi van votar en contra mentre que el regidor de Balaguer Ara Sí es va abstenir.

Finalment es va aprovar una moció en suport al dret a vot als 16 anys i una moció en suport a la campanya d’acollida de refugiats Casa Nostra és Casa Vostra.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.