El Parc Astronòmic del Montsec celebra el seu 10è aniversari amb una nova exposició permanent i la Sala ‘Starlight’

El Parc Astronòmic del Montsec celebra el seu 10è aniversari inaugurant una nova exposició permanent sobre Astronomia i la Sala Starlight al Centre d’Observació de l’Univers d’Àger. Els actes commemoratius d’aquest equipament, més que consolidat i que supera els 30.000 visitants anuals, han tingut lloc aquest dijous al vespre. La celebració va servir també per lliurar els diplomes que revaliden la certificació Starlight reconeixent les condicions del cel fosc del Montsec als alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca de la Noguera i del Pallar Jussà certificats l’any 2013.

A l’acte, organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera com a ens gestor de l’equipament des del 2013, hi van assistir nombroses autoritats entre les quals els expresidents de la Generalitat Artur Mas i José Montilla i la consellera de presidència Elsa Artadi.

El Parc Astronòmic del Montsec va ser un projecte impulsat per la Generalitat de Catalunya per aprofitar les qualitats del cel nocturn del Montsec per fer recerca, formació, i divulgació de la ciència.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.