La Paeria de Balaguer aplica mesures fiscals i econòmiques per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus

Ho explica el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, que aquests dies fa teletreball amb la resta de l’equip de govern

La Paeria de Balaguer ha pres mesures en l’àmbit d’impostos i taxes per tal de reduir l’impacte econòmic del confinament d’aquests dies. El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que aquest dies s’ha passat l’impost de vehicles de forma automatitzada. De totes maneres, ha assenyalat que s’allargarà 15 dies el període voluntari a totes aquelles persones que no ho tenen el rebut domiciliat. Vidal ha explicat que estan en contacte amb la Diputació de Lleida per prendre mesures per l’IBI i s’estudia la possibilitat d’allargar terminis.

En l’àmbit educatiu, Vidal ha dit que aquest març només es cobrarà la meitat del mes de les classes de música, dansa, gimnàstica rítmica i llars d’infants i que no es passaran rebuts fins que no es torni a la normalitat. En el cas de la piscina, i pel fet de tractar-se d’un abonament, es retornarà la part proporcional a tots aquells usuaris que ho reclamin un cop finalitzat el període.

Pel que fa al rebut de terrasses als bars i restaurants, es descomptaran tots aquells dies d’inactivitat i tampoc es cobrarà la taxa de mercats a aquelles parades que ara no poden muntar al mercat setmanal del dissabte, com els del sector de la moda i complements. Vidal ha assenyalat que es retardaran els rebutsde l’aigua i el de residus que es passarien els propers mesos d’abril i maig respectivament.Aquests canvis es faran de forma que no arribin tots els rebuts alhora.

Finalment, també ha manifestat que el cànon de l’aigua de l’ACA dels dos propers mesos tindrà una rebaixa del 50%, i que les famílies vulnerables podran sol•licitar l’aplicació de cànon zero en aquest període.

L’equip de govern de la Paeria es reuneix aquests dies mitjançant videoconferència pel règim de teletreball degut al confinament pel coronavirus.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.