Os de Balaguer celebra la proclamació del toc de campanes manual com a Patrimoni immaterial de la humanitat

La UNESCO ho va anunciar el dimecres passat i aquest migdia la colla jove campanera del poble han fet un repic de campanes especial

Aquest dissabte els habitants d’Os de Balaguer han pogut sentir pocs minuts passades les dotze del migdia un toc de campanes força especial. I és que la UNESCO va anunciar el dimecres passat que aquesta tradició centenària sigui Patrimoni immaterial de la humanitat. Per això municipis com el d’Os de Balaguer ha celebrat aquest matí una fita històrica, un reconeixement a l’esforç de mantenir el toc manual de campanes al llarg de molts segles.

Per a Os de Balaguer, vila campanera i la qual compta amb una colla jove de campaners, aquesta proclamació suposa una gran ajuda per a donar més ressò i salvar la tradició que forma part de la nostra cultura.

Les associacions de campaners que han configurat la candidatura d’Espanya diuen que la declaració encara no és la meta final, sinó el punt de partida i que el seu objectiu és que cada cop més municipis recuperin el toc manual de campanes.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.