La Generalitat ha prohibit la festa alcohòlica a tota Catalunya i el president Torra ha demanat als ajuntaments que siguin estrictes amb aquesta llei. Les multes ara poden anar dels 3.000 € als 15.000 € i la majoria les hauran de pagar els pares dels joves menors d’edat.

Almenys a Balaguer ja podran multar al jovent que es passen bevent el cap de setmana en diferents punts de la ciutat. Molts veïns segurament estan desitjant aquesta mesura restrictiva, ja que feia temps que es demanava una ordenança municipal per castigar les festes alcohòliques que deixen els carrers plens escombraries, on es practica vandalisme en moltes ocasions i que genera un soroll a altes hores de la matinada que provoca greus molèsties.

El ‘botellón’, una moda exportada dels països del nord d’Europa on l’objectiu és beure fins a perdre el coneixement, ja era perillós per la salut del jovent per la quantitat d’alcohol que es beu. Ara també és perillós, no només per a ells mateixos, sinó pels familiars a qui poden transmetre la COVID-19 i provocar un rebrot en un municipi com Balaguer, amb les greus conseqüències de perdre més comerç, perdre més economia, perdre el poc turisme que tenim, perdre més vides i veure l’augment de la gent a l’atur, com s’ha vist en els últims registres, on s’indica que 14.000 lleidatans han entrat a l’atur.

Ja se sap que a l’edat del jovent no es pensa en la responsabilitat que té un mateix en cometre errors, però ara és hora que cada jove de Balaguer sigui responsable amb les seves accions. Per l’altra banda, s’ha de felicitar el jovent que es comporta i que segueix les recomanacions, que no són pocs, per sort. Esperem que tots junts puguem conèixer la nova normalitat que encara no hem conegut.

1 comentari

  • Josep María Castells Benabarre

    Aquest article és un reflex de la realitat i al mateix temps és esperançador. Aquesta moda exportada dels països del nord d’Europa no només s’hauria de prohibir sinó que s’hauria de “premiar” o recompensar a les persones que tenen hàbits saludables i que no són consumidors habituals.

    A Lleida, per exemple tenim locals d’oci nocturn amb el distintiu de qualitat, amb l’objectiu de prevenir l’addicció del alcohol. Comparteixo la visió de l’autor i crec que La Paeria de Balaguer hauria de prohibir l’alcohol a la ciutat excepte festes molt puntuals. Els joves del futur han de ser feliços sense alcohol, perquè si la felicitat s’aconsegueix amb alcohol, malament anem. Felicitats per l’autor de l’article.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.