Panem et circenses

Sergi Nunes

En l’antiga Roma, quan un Governador no ajudava a la població i volia tindre tranquil·litat amb la població, els distreia amb pa i circ per a tothom.

A Balaguer passa una mica el mateix. Ens donen espectacle a la població i així no ens queixem de l’estat de la nostra ciutat. Però sí que van llançant notícies d’actuacions que ha fet l’equip de govern i després vas passejant per Balaguer per veure si s’han portat a bon termini i moltes actuacions ni han començat.

Com la notícia del passat dia 21 de maig de 2019, on varen anunciar els mil cendrers que s’havien de repartir per diferents punts de la ciutat. On són? Si es veuen les bosses penjades pels excrements dels gossos de qualsevol manera perquè no hi ha unes papereres aptes.

També sembla que el pavelló que s’havia de construir al Secà ha passat a la història. Van passar les eleccions i el pavelló i la gent del Secà també han passat a l’oblit. Una zona de Balaguer que tots els governs han deixat en l’oblit.

El 20 de desembre de 2018 es deia que Lleida, Tàrrega i Balaguer lluitaven per la construcció d’una nova piscina olímpica i que l’equip de govern faria tot el possible per portar-la cap a Balaguer, però es veu que deuen estar buscant una ubicació com amb la pista d’atletisme.

I passem als carrers malmesos, on aviat les rodes dels cotxes es quedaran enganxades en els clots i pegats que hi ha, com són els carrers Cervantes, Urgell i Pont de St. Miquel. Camins que utilitzen els pagesos i ramaders per arribar als seus llocs de treball i un gran etcètera. Carrers i camins deixats en l’oblit.

Però per sort tindrem “panem et circenses” amb una bona revetlla de St. Joan post COVID-19.

Bona revetlla de St. Joan, balaguerins i balaguerines. Tingueu coneixement.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.