Unes obres posen al descobert les sitges de l’antiga fassina de Montgai

Durant les obres que s’estan duent a terme per tal de construir un centre de serveis que doni cobertura a la Gent gran a Montgai, els operaris s’han topat amb l’aparició d’unes sitges de pedra que pertanyien a l’antiga fassina del municipi, fàbrica artesana on es destil·lava l’esperit de vi per a obtenir aiguardent.

Segons el consistori aquestes sitges que compten amb més de 4 metres de profunditat podrien datar de finals del segle XIX.

Tot i que des del municipi ja es tenia constància de l’existència de les sitges, la troballa ha sorprès a tothom degut a les grans dimensions que presenten.

Un cop finalitzin les tasques de descobriment d’aquests elements, el consistori estudiarà les diferents opcions que es poden dur a terme per tal de deixar les sitges visibles i d’aquesta manera contribuir a la recuperació del patrimoni històric de Montgai.

L’obra que s’emmarca en el Pla de Barris només contemplava l’adequació del Casal de la gent gran i el sanejament de la plaça on s’ubica, és per això que l’Ajuntament haurà d’estudiar com afronta el sobre cost que suposa la descoberta de les sitges.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.