La Noguera reviu la Batalla del Merengue

És un discurs de reclutament al que seria avui dia la lleva del biberó. L’espai del Merengue ha viscut aquest dissabte al matí una jornada de recreació històrica a càrrec dels voluntaris del grup recreacionista de Fayón i que ha comptat amb la col·laboració dels alumnes de primer de batxillerat de l’institut Ciutat de Balaguer.

Vuitanta anys després a les trinxeres del Merengue hi han tornat a aparèixer els nius de metralladores, l’infermeria i el lloc de comandament.  Es tracta d’una jornada de recreació històrica que ha servit per retre homenatge a la lleva de biberó. Per fer-ho des del Museu Comarcal i el camp d’aprenentatge de la Noguera s’ha comptat amb la col·laboració de L’INS Ciutat de Balaguer que ha través dels seus alumnes de primer de batxillerat, els que avui dia formarien part de la lleva del biberó,  s’han realitzat visites guiades a les trinxeres.

L’Acte ha culminat amb una ofrena al monòlit en honor als combatents morts en el front del merengue on s’hi ha llegit un poema de Joan Brosa en el que explica les seves vivències en una nit de batalla al front del Segre, i s’ha fet la lectura de les vivències d’una mare d’un membre de la lleva del biberó.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.