La Noguera commemorarà el Dia per l’alliberament de lesbianes, gais, homes i dones transsexuals i bisexuals

 width=El Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal de la Noguera, amb motiu del Dia per l’Alliberament de lesbianes, Gais, homes i dones transsexuals i bisexuals, ha organitzat dues activitats adreçades a la ciutadania de la Noguera.

La primera, la projecció del documental EnFemme1, que es podrà veure el proper dimarts 19 de juny, a les 20 hores, a la Sala d’actes del Consell Comarcal. Aquest llargmetratge, escrit, dirigit i produït per la barcelonina Alba Barbé i Serra2, recull l’experiència de les diferents persones que practiquen el cross-dressing i de dones transgènere, al voltant del Club EnFemme de la ciutat de Barcelona. El documental busca enfortir aliances entre persones i col·lectius que treballen pel reconeixement d’una lliure presentació del cos i expressió del gènere, i per l’erradicació de les violències gènere i LGBTIfòbia.

La projecció anirà seguida d’un col·loqui que conduirà la mateixa directora, i que comptarà amb la participació d’una de les protagonistes.

La segona activitat, que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer, és l’exposició d’una selecció bibliogràfica dedicada a la cultura LGBTI, que inclou llibres per a adults, infants i joves tant de coneixements com de ficció, còmics, pel·lícules, entre d’altres. Aquesta mostra es podrà consultar a la mateixa biblioteca, del 18 de juny al 2 de juliol de 2018.


1 El documental EnFemme, estrenat el mes de febrer de 2018, ha estat premiat al Festival Internacional de Cinema de Guadalajara i a ZineGoaK, el Festival Internacional de Cinema Gai-Lesbo-Trans de Bilbao.

2Alba Barbé i Serra és doctora en Antropologia Social i Cultural. La seva tesi doctoral es titula «El cross-dressing en el context català del segle XXI», realitzada a l’interior del club EnFemme i en diversos contextos europeus. Com a antropòloga i educadora social, està especialitzada en l’estudi, l’elaboració de polítiques públiques i la realització d’intervencions educatives per erradicar les violències de gènere, l’homofòbia i la transfòbia.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.