Neix a Balaguer la primera cooperativa d’estudiants de Lleida

Els alumnes de l’Institut Ciutat de Balaguer han constituït la primera cooperativa d’alumnes a les terres de Ponent que té com a objectiu aplicar altres sistemes de funcionament al centre per tal de ser així més col·laboratius i solidaris. Un total de 46 estudiants de quart d’ESO són els membres que la formen i gràcies a aquesta experiència aprendran a treballar de forma assembleària i autogestionada.

Els alumnes s’organitzen en diferents comissions per tal de gestionar i distribuir les tasques que fan referència a cada projecte, com poden ser recaptar fons per a la neteja dels patis o per a projectes sense ànim de lucre. L’objectiu que persegueixen ara per ara és l’autofinançament per tal de poder sufragar el viatge d’estudis que faran aquest juny a Budapest, a través de la venda de dessuadores i samarretes.

Tot i que ara són membres només de 4t d’ESO, la idea és que s’hi involucrin altres cursos de forma progressiva. Aquesta cooperativa ja s’integra a la xarxa de cooperatives de Catalunya (FeCEC) que està formada per un total de 120 entitats i que compta amb el suport de les conselleries de Treball i Ensenyament.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.