Multa de dos mesos a raó de 12 euros diaris per arrencar llaços grocs i simbologia independentista a Balaguer

El judici es va celebrar el passat 11 de juny als jutjats de Balaguer

El jutjat d’instrucció 1 de Balaguer ha condemnat una persona a una pena multa de dos mesos a raó de 12 euros diaris, per arrencar llaços grocs i simbologia independentista a Balaguer.

El judici es va celebrar el passat 11 de juny als jutjats de Balaguer, i van comparèixer com a acusació particular dos particulars assistits per la lletrada Mercè Jordana i membre de l’associació Advocats per la Democràcia, i en qualitat de denunciants el Consell Comarcal de la Noguera i la Paeria de Balaguer.

Els acusats formen part d’un grup autodenominat “Brigadas de limpieza” que es dedica a retirar simbologia independentista d’espais públics i privats i a difondre-ho per xarxes socials.

Al judici, a més, també hi van comparèixer a petició de l’acusació particular agents de la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra que havien identificat els autors, efectuant actes similars posteriorment a la localitat de les Borges Blanques així com altres localitats veïnes.

La Sentència de 6 de juliol de 2020 acaba condemnat un dels set acusats, determinant que va ser reconegut en acte de judici per la pròpia denunciant; i respecte la resta de denunciats considera que si bé van ser identificats a les Borges Blanques, els indicis no són suficients per emetre una sentència condemnatòria.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.